Frost, fullmåne og nytt vintertelt

Mor har i lang tid sagt «jeg sover ikke nok i telt de andre sesongene i året til å ha behov for å sove i telt om vinteren». I tillegg mener hun at vi har verdens beste telt, Gimle 4, men det passer ikke for vinterbruk. Hun har plutselig snudd etter å ha lest om familien Bølstad som til og med tar med barn på utendørsovernatting om vinteren. Og når hun først snur, gjør hun det ordentelig. Dager etter uttalelsen om at vi også skulle prøve oss på telttur om vinteren, var vinterteltet i hus. Svalbard 5-camp, rødt og gult. Lekkert! Vi bestemte oss for å ta en testtur på Lavollen, noen hundre meter fra bilvei. Samtidig fikk vi testet ut et par andre turting.  Pål koste seg med vannkoking i den fantastiske Kelly-kettle´n som Anders Thygesen har brukt utallige ganger på sin padletur langs norskekysten i sommer.  Vannet ligger i et kammer i kjelen og varmes opp av et bål man brenner inni kjelen.  Fantastisk tøft!

Pål koker vann på Kelly-kettle

Det var klart og nydelig, og selv i 18 tiden når det var virkelig mørkt var det familier som kom på tur med barn.  Vi hørte mange «ulver» som ulte mot fullmånen, og når den kom godt opp på himmelen ble det virkelig lyst. Selv ble vi veldig fornøyd med at begge de små syntes det var artig å være ute i mørket etter å ha vært skeptisk tidligerere. Flotte lekesteder i busker, klatretrær og boksen går gjorde ettermiddagen hyggelig.

Supert klatretre

Skogstrønderbart

Vi var spente på hvor kaldt det ville bli i innerteltet og hadde gardert oss med doble soveposer til barna, ekstra ulltepper og godt med ullklær inni. Været slo om i løpet av natta så vi ble mer enn varme nok. Nyteltet levde opp til alle forventninger, med stort yttertelt og romslig innertelt som fungerer utmerket. Alle var svært fornøyd med telttur i kulda og nå gleder vi oss til å prøve det mer når det blir SNØ!

1 tanke på “Frost, fullmåne og nytt vintertelt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s